Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


maandag 29 november 2010

Vitamine V

We zijn verbrand! Echt waar. We zijn net terug van een weekendje Catlins en daar was het zulk verschrikkelijk mooi weer (en warm) dat onze armpjes gewoon rood zien. Straks wat aftersun erop en dan komt het allemaal goed.
Vrijdag j.l. hebben we ons klaargemaakt voor het tripje. Ik heb samen met Ramon de auto gewassen en de laatste boodschappen gedaan. En uiteraard een wasje gedaan. Daarnaast voor een gezonde maaltijd gezorgd en een mini-van gekocht maar daarover laten meer.

Eerst nog even over het regelen van de accommodatie van afgelopen weekend. Eigenlijk wilde we bij een boer slapen (farmstay). In de Catlins (op zo'n 1,5 uur rijden hiervandaan) zijn er niet zo heel veel farmstays. En degene die ik op het oog had was al vol. En de hostess had dat weekend zelf ook wat. Maar zei June (de hostess) we hebben nog wel een ander huis (selfcontained) in Waikawa waar jullie met z'n zessen het weekend van 27/28 november in kunnen. Omdat het op redelijk korte termijn plaatsvond was een credit-card check niet nodig. We konden na afloop wel betalen. Enfin, zo gezegd, zo gedaan. Komen wij daar zaterdagmiddag na een enerverende tocht langs de Scenic Route aan, is de deur gewoon open (nergens een sleutel te vinden) en komen we een huis binnen...............
Op een heuvel, uitkijkend over een prachtige baai en 3 jaar oud (dus alles nieuw). Ook nog 'ns aan een nonexit-road (doodlopend) dus het enige dat je hoorde was het zingen van de vogeltjes. Echt niet te geloven.
Zaterdag hebben we niet veel meer ondernomen behalve voor de haard zitten en kijken naar een 46'' plasma scherm.
Zondag zijn we er uiteraard wel op uit te getrokken.



We hebben diverse wandelingen gemaakt naar een paar watervallen en gegeten nabij de Niagara falls. De kids vonden het geweldig.
Vandaag zijn we via Curio Bay (waar we dolfijnen hebben gezien) tijdens eb een aantal zeegrotten ingegaan. Echt heel indrukwekkend. Tijdens vloed is het hier verboden toegang en de rainforest rijkt tot aan zee.


Voor een impressie check this Foto's weekend 27/28 nov. 2010

3 opmerkingen:

  1. PRACHTIG! Wat een schitterend land. Bedankt voor jullie kaartje, Milan is er heeeel blij mee! Hij kwam vandaag de 30e binnen. Groetjes en geniet en beleef! Milan en fam.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fantastische berichten en foto's. Josine wil haar koffers al gaan pakken... Sophie was helemaal blij met de kaart van Marit. Ze mist haar erg. Ze zijn hier helemaal zenuwachtig want Sint komt morgen op de Lunetten. Hopen dat ie kan komen met alle sneeuw op komst. Is wel wat anders dan verbranden :-). Komend weekend sturen we even een uitgebreider berichtje. Genietse daar! Hartelijke groeten van Josine, Willem, Sophie en de andere Vissertjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jeetjemekreetje, het begint toch zo langzamerhand echt op een lang jaar vakantievieren te lijken! Wat een paradijs! En het mooiste weer van de wereld, o ja, het is daar natuurlijk zomer:)
    Enfin, wij gaan vanavond ploeterend door de sneeuw richting Ruysdael om afscheid te nemen van 'de snor', de eretitel die jij (Paulus) gegeven hebt aan onze andere grote vriend die het hier niet meer uithoudt............. Nou, wij wel hoor!
    Zo, muts op, sjaal om, hoge laarsen, dikke jas aan, handschoenen, sneeuwschep, en op de fiets naar Ruysdael, jaja, jullie missen wat!! Borrel

    BeantwoordenVerwijderen