Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


donderdag 25 november 2010

Scarecrows (Trash for cash)

Wisten jullie dat:
- wij de deur van ons huis niet meer op slot doen. Het slot is zo gammel dat dat voor een potentiele dief geen enkele belemmering vormt. Zijn er hier wel dieven?
- wij de sleutel van de auto in de auto laten zitten. De doktoren van het Medical Centre gebruiken de auto soms ook en dan is het wel zo handig.
- ons gras (en dat is heeel wat) professioneel wordt gemaaid met z'n wagentje. Iedere 14 dagen. Door Ian Watson. Voor niets. Als 'contribution'  to the trust.
- al het gras, zowel publiek als privaat er tiptop uitziet. Vooral de golfbaan waarop niemand te bekennen is. Het regent hier nogal 'ns. Vandaar.
- ook Marit al geregeld op school op bloten voeten loopt.
- T helemaal in d'r nopjes is met de chirurgische klusjes die ze mag doen. Laatst had er een kerel met z'n hand tussen de grasmaaier gezeten (niet die van Ian Watson). Het lag helemaal open. Ook was er een fellow die z'n vishaak in z'n hand had gegooid (zo'n grote). Jakkes. En T heeft hem er weer uit gevist.
- De mensen hier de telefoon opnemen met alleen 'hello' . En verder geen naam oid.
- De mensen ook standaard als volgt groeten: Hi, how are you? Je zegt dan automatisch 'I'm fine' terug en vraagt vervolgens 'and how are you'? Zij zeggen dan uit beleefheid 'good' terug. In de praktijk bij T is dat wat vreemd. Want als het good met je gaat wat doe je dan bij de dokter?
- De mensen de haarddracht (stekels) van Ramon en Sam helemaal geweldig vinden. Met de gel van Loreal. Hier geven ze niet zoveel om uiterlijk vertoon. Laat staan de haren van de jochies.
- De mensen ook de gele veters (laces) van Sam's Nike's cool vinden.
- Ze het shirt van Barcelona (met daarop Messi) van Sam geen blik waardig gunnen. Ze weten amper waar Barcelona ligt, wat daar gedaan wordt en al helemaal niet wie Messi is.
- Wij problemen hebben om volgend jaar oktober terug te vliegen. Alles zit al vol. In Nieuw Zeeland vindt van 09/09/2011 tot en met 23/10/2011 de Worldcup Rugby plaats. Dat is net zoiets als het WK voetbal voor ons. En dan nog erger. Vanover de hele wereld worden fans verwacht. Veel campers zijn al geboekt en behoorlijk wat accommodatie zit al vol. Ze hebben zelfs de schoolvakanties op het toernooi aangepast.
- Er hier gravelroads zijn waarop je 100 km/uur mag rijden. Ik kan je verzekeren; als je dat redt zonder uit de bocht te vliegen heb je je roeping als coureur gemist.
- Er op school een Trash voor Cash middag is gehouden. Om het milieu te sparen en meer aan recycling te doen hebben alle kinderen het een en ander gemaakt. Bij ons staat in de moestuin nu een gerecyclde vogelverschrikker (a 5 dollar).
- Ik vandaag heerlijke brownies hebt gemaakt (dat bevalt me beter dan het huis stofzuigen).
- Sam vandaag en morgen op schoolkamp is.
- Onze camera het bijna heeft begeven (tijd voor een nieuwe).
- Ons internet rete traag is (vandaar vandaag geen foto's). Op 1 december start een nieuwe maand met nieuwe Gigabytes om bestanden te uploaden.

De foto's zijn vanaf nu te bewonderen Foto's 25 nov. 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten