Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


dinsdag 16 november 2010

Assembly (2)

Time is running fast when you're having fun!

We zijn de tweede 'gewone' week ingegaan. Het begint al wat te wennen. T zal aan het eind van de week verslag doen van de eerste week als GP in Winton.

Marit had de afgelopen week wat moeite om zich staande te houden maar dat lijkt nu beter te gaan. Vandaag is ze na school met Rebecca meegegaan en daar hebben ze op de sheepfarm muffins gemaakt. Ze verstaat er geen snars van maar what the heck.
Sam wordt al een echte Kiwi. Hij speelt in de pauzes (en dat zijn er heel veel op een dag) tennis. En met Ramon speelt hij nog een tijdje door in de garage. Verder heeft ie afgelopen maandag voor het eerst meegedaan aan touch-rugby. Als quarter-back kon ie er nog wat aardig aftikken. En hij heeft z'n eerste pluim binnen. Die werd tijdens de gezamelijke bijeenkomst op school (Assembly) op maandagmiddag uitgereikt. Dit is heel engels en kent een vast stramien:
  • eerst gaat iedereen staan en dan wordt het volkslied gezongen. De eerste helft is in het Maori, de andere in het engels
  • vervolgens wordt er drama opgevoerd en wordt er iets over het milieu geroepen
  • ook worden de scores van de verschillende klassen van de afgelopen week getoond
  • gevolgd door iets luchtigers (dit keer was het het T-Mobile Welcome Back filmpje). Super!
  • ter afsluiting zingen alle kinderen (zo'n 120) uit volle borst de hit mee van de plaatselijke Anouk (Brooke Fraser). Ik heb de Youtube filmpjes/teksten bijgevoegd.
Ramon is nog wat zoekende. Hij mag tenslotte nog niet naar school. Samen maken we er het beste van. Vandaag was er pet's day op de Kindie. Max konden we uiteraard niet showen maar er waren genoeg andere kinderen die wel hun pet kwamen laten zien.

Foto's van de afgelopen dagen 15 en 16 november

1 opmerking:

  1. We vinden het vreselijk leuk om allemaal te lezen. Wat een indrukken, ruimte, geweldige ervaring. De fotoos verslinden we waarbij Milan bij iedereen vraagt wie is dat en dat? Gelukkig zetten jullie er veel teksten onder. Als hij wakker wordt gaat Ramon naar bed en als hij naar bed gaat laat hij een traan omdat Ramon dan weer wakker wordt en niet hier is. Hij mist hem vreselijk en jullie want de papa en mama van Ramon zijn heel lief mama en nu woont er iemand in het huis maar gelukkig is Ramon volgend jaar terug. Dikke knuffel van Milan (en ook van ons hoor) aan jullie allen

    BeantwoordenVerwijderen