Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


zondag 6 februari 2011

Waitangi Day

Vandaag is een belangrijke dag in Nieuw Zeeland. Het is Waitangi Day. Een officiele vrije dag. Mooi balen dat het nu net zondag is. Hebben wij weer.
In 1840 tekende de Britse Crown en 500 verschillende Maori-stammen een verdrag over rechten en governancy. In feite werd hiermee Nieuw Zeeland een eigen staat en onafhankelijk van het Britse Rijk. Of er veel festiviteiten zijn betwijfel ik overigens. Het lijkt een gewone (zon)dag. Behalve dan dat het al de hele dag regent. En niet zo'n beetje ook. Het dak kan het niet meer aan. Er staat nu een emmer midden in de woonkamer. Morgen de huisbaas maar 'ns bellen. Het is met recht een hele regenachtige dag in Southland. Goed voor het gras zullen we maar zeggen. Koud is het trouwens niet. Tja en wat doe je dan; de kinderen hebben lekker gedanst in de regen (een regendansje?), we hebben hout (2 kuub) voor de open haard in de garage opgeslagen en gezeeslagd en gemonopolied.


Behoorlijk wet na de regendans
Het weer is de hele week al niet om over naar huis te schrijven. Terwijl het nog hoogzomer is. Als de kinderen morgen naar school gaan (na 7 weken!) wordt het vast beter. De vakantie van de kinderen is bijna voorbij. De vlag gaat uit en de vakantie voor mij gaat beginnen. Jippie!
Afgelopen week stond in het teken van logeren. We hebben een vriendje van Sam (Regan) twee nachten over de vloer gehad. Dit was een welkome break. En goed voor ons engels. Ook is Courtney twee keer gebleven met dien verstande dat dit vriendinnetje van Marit tot 2 keer toe 's avonds laat toch naar haar eigen bed wilde. Dus hup weer de kleren aan en terug naar de farm.
De rest van het dagelijkse leven begint ook weer zo zoetjes aan. Er wordt weer gesport (het rugby-seizoen is begonnen), er wordt weer gedanst tijdens Music en Movement en de dans- en zwemlessen gaan beginnen. En vanaf morgen moet het schooluniform weer aan.
Noemenswaardig was het Buskersfestival gisteren in Invercargill. Diverse straatartiesten van 'all over the world' lieten daar kun kunsten zien. Op een kleedje in het park tezamen met een natje en een drankje was het net het Vondelpark.

Foto's en filmpjes komen na de 9e van de maand.

1 opmerking:

  1. Jullie hadden het Buskerfestival, wij hadden het Burgemeester festival, met als slagroom op de taart: Het Gelegenheidskoor met de heldere stemmen van onze Judith en Majorie! Jawel, ook hier in H. loopt volop talent rond!
    By the way: Is de emmer in de woonkamer inmiddels vervangen door een badkuip?
    Die 7 weken schoolvakantie bij jullie lijkt overigens wel sneller te gaan dan die bij ons......
    Rest mij: Keep it cool (lees: dry!) Borrel

    BeantwoordenVerwijderen