Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


zondag 30 januari 2011

Otago, we will be back

Soms moet je gewoon even onder de mensen zijn. Desnoods Koreanen. En leuke winkeltjes bezoeken. Het liefst met SALE. En in restaurantjes eten. En ja, een ijsje kopen. Bovenstaande hebben we in en rond Otautau niet zo veel gedaan. Want dat is er niet. Gelukkig kan dit in Wanaka wel en in Queenstown helemaal. De accu is helemaal opgeladen. We kunnen er weer tegen (en zullen ook wel moeten).
De reis van Otautau naar Central Otago afgelopen maandag was een mooie. Het weer werd steeds beter en tegen de tijd dat we in Albert Town neerstreken was het gewoon heet. En we hebben 't al geleerd. Je moet het er van nemen. We hebben dus aan de boulevard gegeten.
Helaas was het dinsdag een stuk minder lekker weer en ging het boaten met Georgette (nederlandse dierenarts, woonachtig in Otautau) en haar familie op Lake Wanaka niet door. Niet te lang getreurd; we hebben er een hele leuke dag van gemaakt en bij de Wouda's gegeten. Een kleine club Hollanders in Wanaka.
Ook woensdagochtend was het bewolkt maar (nog) droog. Dus kun je gaan 'tracken'. Een uurtje de berg op en een uurtje de berg af. Met prachtige vergezichten. De kids vinden het bijna leuk. 
's Middags begon het helaas te regenen. En dan moet je ander vertier zoeken. Bijvoorbeeld in Puzzleworld. Een erg leuke ervaring. En op tijd aan de borrel met de open haard aan. Best leuk een keertje.
Op donderdag richting Queenstown. Wel de bungyspot gespot alleen sprong er niemand. Te eng, te duur?
Vervolgens een lunchstop in Arrowtown. Een oud, toeristisch goudmijnstadje. Mede door het prachtige weer erg geslaagd. En dan ons onderkomen net buiten Queenstown (in Frankton). Wat een uitzicht. Over het meer. Geweldig!

991 Frankton Rd
Ook hier hebben we het ijzer gesmeed terwijl het heet was en meteen Queenstown aangedaan. Wat een drukte. Maar leuk! We zijn het niet meer gewend. Ook wel erg fijn om te merken dat ons de drukte nog zeker boeit.
Op vrijdag zijn we, een lading Koreanen incluis, met de stoomboot (precies zoeen als die van Klaas) over het meer (Lake Wakapitu) getufd naar Walter Peak. Daar woont een prettig gestoorde kiwi met z'n gezin op een farm. Deze prettig gestoorde man vertelt het een en ander over de dieren die zij er op na houden en doet dit met zo'n humor dat ik continue moest grijnzen. De Koreanen niet. Die zijn te druk met foto's schieten. Al met al erg leerzaam.
Op zaterdag zijn we naar Glenorchy gereden. Een route langs het meer. Rond Glenorchy zijn verschillende scenes geschoten voor de films van Lord of The Rings. Ook in NZ hebben we een poging gewaagd om de films te bekijken. Maar opnieuw is het ons niet gelukt. Wat een bullshit. Enfin, de omgeving is wel adembenemend en opnieuw hebben we een gave 'track' gelopen.
Terug in Queenstown was het tijd voor wat actie. T moest nodig shoppen zonder bekijks dus ik heb wat in de haven rondgehangen. En regelmatig komen daar van die speedboaten die over de rivieren jekkeren. Ik vond dat we dat een keer moesten doen. Het is nu of nooit. Dus toen T terug was van het shoppen was het mijn turn. Met Sam en Ramon namen we plaats in zo'n scheurmonster (750pk!). Met een gangetje van 80km uur blaas je over de rivier (Shotover). De 'piloot' scheert rakelings langs de kanten en pilaren van de bruggen. Ik vind het onverantwoord en verbaas me dat er nog nooit ongelukken mee zijn gebeurd maar goed het was wel kicken.


Marit geloofde het wel. Marit heeft andere talenten. Straatartiest een was nog niet uit beeld (heeft haar prachtige liederen toegezongen begeleid op zijn arcordeon) of straatartiest 2 had Marit in het vizier. Als assistent van de straatartiest moest ze een pop zo'n 2,5 meter de lucht ingooien. Een ieder die Marit kent weet dat ze en geen engels spreekt en niet kan gooien. Dus terwijl de straatartiest op z'n eenwieler zat met vuur en vlam om zich heen was het de beurt aan Marit om die pop naar hem te gooien. Dat werd dus niets. Alle toeschouwers lagen in een deuk................... Maar ze was wel een lollie en 5 dollar rijker.
Vandaag zijn we zoetjes aan naar Otautau teruggereden. Het voelt als thuis.

Foto's Wanaka en Queenstown

6 opmerkingen:

  1. Hey Big/Black family!

    Wat weer een prachtige plaatjes en mooie verhalen. Dit keer veel herkenning bij ons, want dit zijn natuurlijk plekken waar wij ook pas zijn geweest. Queenstown vonden wij ook erg leuk, ondanks de drukte, en die omgeving is echt prachtig, vooral als de zon er nog een beetje bij schijnt. Arrowtown hebben wij alleen in de regen gezien. Knap dat jullie in de jetboat durfden, Sam en Ramon! Dat durfden wij dus niet. En nou weer over naar het normale leven "thuis". En dat is ook best goed, toch?

    Groetjes
    Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waar halen al die Koreanen toch dat geld vandaan? Fantastische trip en weer een overdosis foto's! Inderdaad een dappere actie met die snelheidsduivel! Even een snelle groet van Borrel!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi gasten!

    Supermooie plaatjes! Maar de mooiste vond ik toch wel dat plaatje van Mees! Tsjee wat wordt die groot (en bol!) Hij ziet er gezond uit en volgens mij heeft hij het prima naar zijn zin. Het lijkt me een vrolijk ventje zo op de foto's, leuk!

    xxx
    Majorie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Sam en de rest van de familie,

    We zitten met de hele klas gezellig naar de mooie foto's op het digibord te kijken.
    Wanneer moet jij weer naar school?
    Dion is deze week naar een andere school gegaan en nu zitten we dus nog met 22 kinderen in de klas.

    groetjes van 6a!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Fam. Zwart :-),

    Even een berichtje vanuit de Ruyn Acker.
    We zijn weer bij hoor, net even alles gelezen met Carolina en de kids.
    Wat een geweldige plaatjes en Jorrit zou wel met Sam de surf dute willen surfen. Nynke vondt het leuk om foto's van Ramon te zien.
    Het viel Jorrit ook op dat Marit een voortand mist (bij Jorrit zit zelf nog niets los).
    Het ziet er bij jullie beter uit qua weer, hier mis je niks hoor ;-).Zijn het weer wel zat, laat het voorjaar maar komen.
    Gaan volgende week skien in Oostenrijk en Nynke gaat voor het eerst mee (die heeft er zin in).
    Nog bedankt voor de kaart voor Jorrit zijn verjaardag was helemaal goed met de brandweerhond erop en het stukje van Marit.
    Hou jullie haaks en nog een hele fijne tijd in Otautau.

    Gr. van de Rumpies.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo groep 6a.

    Bedankt voor het berichtje.
    Mijn vakantie is bijna voorbij (na 7 weken!)
    Morgen moet ik weer beginnen.
    Daar heb ik veel zin in.
    Vandaag regent heel hard en we hebben lekkage. Dat is wat minder leuk.
    Ondanks de regen gaat het goed met ons.
    Ik mis jullie wel.
    Groetjes van ons allemaal Sam + rest vd familie

    BeantwoordenVerwijderen