Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


zaterdag 1 januari 2011

The Voice of Heemskerk

Zoals gesteld. Het echte kerstgevoel was afgelopen jaar (2010) ver te zoeken. Het Oud- en Nieuw gevoel was meer aanwezig. Dat kwam ten eerste omdat de familie Bruin zo aardig was om ons donderdagavond een schaal oliebollen te brengen en daarnaast zijn we gisteravond toch naar Riverton afgereisd om daar het jaar uit te luiden (en het nieuwe in te klinken). Naast de champagne die we meebrachten hadden we ook appelflappen gemaakt. Een geslaagde poging. De familie Manson had in hun crib ook nog wat andere bekenden uitgenodigd. De juiste ingredienten voor een bijzondere New Year's Eve. Het is daarnaast fijn om te zien dat met name Ramon en Sam zich met de andere jongetjes (van Van Brecht) uitstekend vermaken. Ze hebben de hele avond gerugbyd met onze voetbal. Mees hebben we gewoon op het gras voor de deur geparkeerd. Die is niet wakker geweest.
Om even voor 12 zijn we naar het strand gegaan. Daar speelde een bandje en waren zo'n 100 mensen bijeen schat ik. Om 12 uur precies haakten alle mensen de armen ineen en werd er een soort Souflakie gedanst. Heel gaaf. Aan vuurwerk doen ze niet. Dat vinden ze veel te gevaarlijk. Er was wel een kampvuur maar als ik 3 pijlen heb gezien is het veel. Op zich wel jammer.

Nieuwjaarsdag begon goed. De kinders hebben redelijk uitgeslapen. Behalve Mees (en ik). De lucht was strakblauw dus we hebben lekker buiten koffie gedronken. In Nederland maakte men zich steeds meer op voor het nieuwe jaar. We zijn nog even in de uitzending geweest bij het feest "de Voice of Heemskerk op de IJzerdraatweg". Helaas hadden we geen geluid maar het zag er erg gezellig uit. Volgend jaar zijn we weer van de partij!


Vanmiddag was er in een dorpje hier verderop (Tuatepere) een nieuwjaarsfeest. Behoorlijke folklore. Kleiduiven schieten, houthakken, boomstammen doormidden zagen en dat soort zaken. Ook toen was het nog heerlijk weer dus we hebben erg genoten. Ik heb ook nog meegedaan aan de 400 meter voor senioren. Hoeveelste ik ben geworden zeg ik niet. Ik ben meer een duurloper zeg maar.

Foto's Nieuwjaarsdag 2011

5 opmerkingen:

  1. Zulke mooie zomerse foto's gemaakt en welke plaatsen jullie op de voorgrond? Die van een heel lelijke kerel die blijkbaar voor het eerst van z'n leven met een webcam in aanraking komt.
    Inmiddels zit het Oud en Nieuw festijn er weer op, blijken weer heel veel zangtalenten in Heemskerk te wonen, bleek gisteren toch wel even. Hebben jullie wel gemist (2-ledig op te vatten), hoewel ik ervan onvertuigd ben dat er ook in Otautau wel wat plaatselijk talent zal zijn.
    Zelfs Tol Hansse heeft zijn 'Big City' vertolkt en dat nog wel eenstemmig (of was het eentonig??), ook een prestatie!
    Enfin, zowel voor ons als voor jullie geldt dat wij bijna alweer over zullen gaan tot het 'normale' leven, er moet immers weer geld verdient worden, toch Paul? Ik neem aan dat jij inmiddels de rol van 'Baas Stofzuiger' van mij overgenomen hebt?
    Nou, tot zover even de laatste berichten vanuit een inmiddels zonnig wordend Heemskerk. Groet van Borrel en Vrouwlief.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo lieve vriendjes!
    Om te beginnen: een heel gelukkig en gezond 2011 van Eef, Renske en Sandor.
    Leuk om de verwikkelingen te lezen. Dank 1 voor het onder de pet houden van ons geheimpie en vooral dank voor het mooie boeket dat jullie hebben gestuurd vanuit het zomerse NZ! Ik heb een snapshot naar jullie mailadres gestuurd. Wij zijn na de trouwdag naar Terschelling vertrokken met schoonmamma en Erica waar we O&N hebben gevierd zonder voice-machine. Gr. van het gezin Bos-Schenk

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo luitjes!

    Eindelijk dan de beste wensen van ons voor het nieuwe jaar! We hebben weer alle oliebollen op en de laatste stukken stokbrood en gehaktballetjes (waren trouwens heerlijk.... volgens mij is Cor daar helemaal voor naar Ikea gereden, maar het was het waard!!!!).. dus alles weer achter de kiezen, de vloer staat weer lekker in de was, en die naalden-loser ook weer lekker het huis uit, heerlijk! En als klap op de vuurpijl morgen de kids weer lekker naar school!!!!!

    Leuk om jullie kiekjes van O&N in NZ te zien! Ik zal wat kiekjes mailen van de voice of HK, vooral de act van Marco en Judith was geweldig!!!(van judith wis ik wel dat ze dat goed kon, maar marco deed niet voor haar onder!!!) Maar goed, iedereen heeft een geweldige performance neergezet en de jury weggeblazen, en heerlijke dingen meegenomen. Het was geweldig! Nou volgend jaar weer met de Zwartjes, de Schenkjes, de Bockhoventjes, etc....
    X
    F+M

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkig nieuw jaar daar aan de onderkant.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Paul en Tanja en kids, de beste wensen voor 2011. Groetjes Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen