Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


dinsdag 4 januari 2011

Panne in het kwadraat

Omdat O&N in het weekend viel heeft T 2 dagen compensatie. En was ze niet alleen gisteren vrij maar ook vandaag. Wat een feest!
Afgelopen zondag zijn we in de loop van de middag naar de Pourakino picnic plaats gegaan. Ik ben daar al eerder heengetogen maar was toen door een omgevallen boom gestrand. In de herkansing dus. Gelukkig hadden ze ondertussen een stuk uit de omgevallen boom gezaagd zodat we er langs konden. Ik was erg blij met onze hooggeveerde bus. Want het werd er steeds ruiger en smaller. Maar we zijn er gekomen, waren er uiteraard weer alleen, en hebben een heerlijk stuk gewandeld. T is nog wel door een of ander beest gestoken en heeft nu een flinke plek op d'r onderarm die behoorlijk jeukt. Misschien moet ze even naar de dokter :-)
De weersvoorspellingen voor maandag waren erg gunstig dus we zijn gisteren naar Te Anau gegaan. Dat ligt hier 111 km vandaan. Het is een erg mooie route. Het is alleen wat minder relaxed als je pech met je auto krijgt. Zowel op de heen- als terugweg begon de motor bij de Blackmount berg te koken en moesten we een half uurtje een pauze inlassen en koud water bijvullen. Vandaag toch maar even terug naar Jeff.
Verder is het meer van Te Anau prachtig. Het is heel diep (zo'n 400 meter) en erg koud maar uiteraard hebben we er toch even in gezwommen. En met stenen gegooid. Verder mag een bezoekje aan de glimwormen niet ontbreken. Je kunt daar alleen met een boot naar toe. Diep in de grotten bij een ondergrondse rivier bevinden zich duizenden wormpjes die licht geven. Heel gaaf om te zien!
Vandaag is het opnieuw cloudless. Ik ga gauw in de zon zitten!

Foto's 2 en 3 januari

Geen opmerkingen:

Een reactie posten