Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


maandag 21 februari 2011

Het popje is alweer 7

Gisteren is Marit 7 jaar geworden. Ze vierde haar verjaardag voor het eerst in de zomer. Dat is toch wel bijzonder. Ik weet nog als de dag van gisteren hoe 20/02/04 's avonds verliep; om 20:00u begonnen de weeen, om 20:15u heb ik gauw Sam naar bed gebracht, om 20:45u kwam de verloskundige uiteindelijk (net op tijd!), om 21:00u was het popje er en om 21:15u zakten we met z'n allen door het bed.


Enfin, 20/02/2011 verliep een stuk rustiger ;-)
We zijn afgelopen weekend in Dunedin beland. Een stad met zo'n 300.000 inwoners op 3 uur rijden hiervandaan. De reis ernaar toe verliep voorspoedig. Geen verkeerslichten, geen wegwerkzaamheden en geen files. Wel kronkelende wegen, de presidentiele highway (Clinton-Gore), heuvels, koeien, schapen en weiland. Fantastisch!
Ik had een huisje op een Alpaca-farm gereserveerd. Het lag boven op een berg vlak bij de stad. Er was ook een outdoor spa bij. Dat was een succes. Met name Ramon was niet uit het "zwembad" te slaan! Op zaterdagmiddag hebben we het centrum verkend. Net als alle nieuwe 1e jaars studenten. Die hadden hun introductieweek. Het zag er leuk en ongedwongen uit. Waren we nog maar 20 jaar jonger... In een leuke pizzatent genaamd Filedelfio's hebben we later op aanraden van de Alpaca-boer gegeten. Doen!
Dunedin heeft een groot schiereiland (Peninsula). Daar moet je heen. Dus nadat we uitgebreid hadden gezongen voor Marit zijn we die kant op gereden. Het uiterste puntje ligt zo'n 30km verderop. De weg erheen is erg bochtig en smal maar wel heel mooi. Op het schiereiland hebben we het aquarium aangedaan en het Royal Albatros Centre. Both very impressive....
Marit mocht zeggen waar we het avonddiner gingen nuttigen. Op sterk aanraden van Sam werd dat dat ding met de grote M. Het was een verschrikkelijk smerige M. Het stonk er en er lag allemaal eten op de grond. Dat doen we daar niet meer.
Vandaag hadden we ook nog. In het Otago museum kun je wel 2 dagen rondstruinen. Maar met 4 kinderen is dat niet verstandig. Dus dan wordt het het Tropical Forest. Hier fladderen zo'n 1.500 vlinders rond die zo nu en dan op je gaan zitten. Erg grappig.



In de loop van de middag zijn we teruggekeerd naar Otautau.

Check this out Dunedin

5 opmerkingen:

  1. Hey Marit, gefeliciteerd met je verjaardag.

    Alweer 7 jaar, dat zou je niet zeggen met die mooie pruik, je lijkt wel een grote dame van 18 jaar. Een gezellige dag hoor.

    groetjes Cor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Marit nog gefeliciteerd met je 7e verjaardag, een hele meid alweer he,veel liefs van ons hier allemaal en een héééééle dikke knuffel voor jou en allemaal daar natuurlijk.
    Tineke,Ruud,Jim en Mike

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Marit, nog gefeliciteerd met je verjaardag en veel liefs van ons.
    Hilma, Maus, Youri, Nady en Sarina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciflapstaart Marit,
    Weer een jaartje groter, wijzer, knapper.
    Fijne verjaardag, Erique

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Marit: Oom borrel en tante Judith zijn trots op je nieuwe kapsel! Toch leuk je verjaardag eens in de zomer geviert te hebben! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen