Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


woensdag 22 december 2010

Wie ... op zondag het vlees snijdt (-> de Natte)

T komt vanavond pas laat thuis. Ze heeft d'r eerste dienst. In Invercargill (50 km verderop). Om het onaangename met het nuttige te combineren is ze meteen maar inkopen aan het doen voor a.s. weekend. We kunnen de Natte en de Zatte toch niet afschepen met een studentenhap. Toch?

Vandaag was ik voornemens om rond het middaguur een tussenstop te maken op de (bekende?) Pourakino picnic-area om vervolgens daarna door te rijden naar ons 2e huis in Riverton. Wel, een stop was het want er lag zo'n beetje 3km voor de picnic area opeens een grote boom dwars over de weg. Het heeft gisteren behoorlijk gewaaid. Ik kon dus niet verder en moest zo'n 2 km in z'n achteruit op een gravelweggetje voordat ik kon keren. Je moet alles in je leven hebben meegemaakt.
Om niet nog verder te verdwalen en te moeten omdraaien in de Long Woods besloot ik om terug te rijden naar Otautau en vervolgens over de gewone weg naar Riverton te gaan. We hebben eerst wat gerommeld in huis (en gepicnicked) en uiteindelijk hebben we daar een hardstikke fijne middag beleefd (op het strand) en in het plaatselijke zwembad.

Foto's 22 december

2 opmerkingen:

  1. Hoi Sam en de rest van de familie,

    Door alle drukte op school liep ik een beetje achter met de verhalen. Wat een belevenissen allemaal en wat een leuke en mooie foto's!
    Leuk om te zien dat je het naar je zin hebt op school en dat het zo'n makkie is. Dat zal volgend jaar wel tegenvallen als je weer terug bent op De Lunetten ;_)
    En nu 'grote' vakantie. Wij hebben nu twee weekjes kerstvakantie met bijna (het veelbezongen) white christmas.
    Gezellige kerstdagen, een mooi 2011 en nog een fijne vakantie!

    groeten (juf) Ellie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Tanja, Paul, Sam, Marit, Ramon en Mees,
    We zitten hiet middenin de stollen, tulbanden, kerstkransen en natuurlijk sneeuw! De kerst zal bij jullie dit jaar wel heel anders uitpakken.
    Erg leuk om jullie belevenissen te kunnen volgen. We wensen jullie fijne kerstdagen en een fantastisch nieuwjaar daar aan de andere kant! groetjes Sjon, Nicole, Jesse, Ruben en Chiel.

    BeantwoordenVerwijderen