Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


zondag 19 december 2010

Swimmingpool

Een geschenk uit de hemel ....
Vroeg ik me mijn laatste blog nog af hoe ik in godsnaam de kinderen de komende 6 weken zoet kan houden; het zwembad natuurlijk! Het ligt heel centraal, is elke middag een paar uurtjes open, kost niet veel en een hoop kindertjes van school zijn er ook. Dat komt helemaal goed.
Terwijl in Nederland alle autodeuren vastvriezen gooien wij de pui nog even open :-) Het is hier in het zuiden van NZ uitzonderlijk warm en droog voor de tijd van het jaar. De boeren klagen steen en been (maar dat doen ze altijd). Het gras wordt te droog. Ze snakken naar de regen. Wij niet. Integendeel. Wat mij betreft mag het zulk weer blijven tot eind oktober 2011.

We hebben een rustig weekend achter de rug. Een beetje op en rond het huis gebleven. Vrijdagavond was er een X-mas party in het dorp. Wederom liet de brandweer van zich spreken. Alle kinderen konden gratis douchen. Zie Firebrigade. En er werd uiteraard weer geschminkt. Marit in dit geval.

T heeft van een collega twee fietsjes kunnen lenen voor Marit en Ramon en jawel.... Ramon kan nu ook zonder zijwielen fietsen. We hebben hier op straat heerlijk kunnen oefenen (er rijdt toch geen kip) en kijk 'm nu gaan.

Hij is helemaal blij

Foto's 17 en 18 december

Geen opmerkingen:

Een reactie posten