Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


donderdag 16 december 2010

Hangi

We zijn aan het afronden. Vandaag de laatste dag op Kindie en op school.
Op Kindie kwam Santa weer eens langs. He is a busy man. Ramon heeft een echte Hotweels autootje gekregen en werd er een traditionele Hangi gehouden. Voor degene die niet weten wat dit is: het is een Maori barbeque. Er wordt een gat in de grond gegraven; daar worden kolen en ijzeren voorwerpen in gelegd. Dat gaat vervolgens smoren en dan gaat het eten in diverse ijzeren manden, afgedekt met wat aarde een uurtje of 3 garen onder de grond. Het smaakte erg goed!
Op school hebben ze gepoetst. Sam zegt dat ie alle stoelen en ramen heeft moeten schoonmaken. Perfect. Daar krijgt ie niets van.
Vanavond was ter afsluiting een price-giving gebeuren. In een grote gymzaal werd er teruggekeken op het afgelopen jaar, werden wat mensen bedankt en kregen een aantal kinderen  een medaille voor een bijzondere prestatie. Het was allemaal een beetje stijf en formeel maar ach het hoort erbij.
En nu hebben ze ruim 6 weken vrij. Wat moet ik in godsnaam allemaal met ze doen?

Foto's 16 december

3 opmerkingen:

  1. Zes weken vrij is inderdaad een lange tijd, maar ja, daar is het bij jullie natuurlijk zomervakantie voor. Ach, als je je dan toch afvraagt wat te gaan doen met de kids >> kom je gewoon een paar weken naar Nederland, maken ze ook nog wat van de winter mee, lekker sleeen, schaatsen, skieen, sneeuwpoppen in elkaar zetten, maar ook de trottoirs sneeuwvrij maken, boodschappen doen voor de ouderen, ze hoeven zich hier echt geen moment te vervelen........Neemt Tan ook een paar weken vrij, nu alweer lang genoeg achter elkaar gewerkt....Ja, volgens mij zijn jullie nu toch echt wel even aan vakantie toe.... Hopelijk tot gauw! Borrel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Ramon en Fam.
    Ik ben de Oma van Milan en leef met jullie mee.
    Van uit een ondergesneeuwd Beverwijk vraag ik mij af of de NieuwZeelanders hun Engels net zo knauwen als de Aussies.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo oma van Milan,

    Wat leuk dat jullie meelezen.
    Blijf maar lekker binnen met die kou.

    Ik heb zo het idee dat de Kiwi's wat beschaafder engels praten dan de Aussies. Alles is hier vrij engels. Hier in het zuiden spreken ze de e overigens wel vaak uit als i.
    Dus als ze het hebben over de schuur (shed) dan zeggen ze shit ;-)

    BeantwoordenVerwijderen