Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


maandag 20 december 2010

Bach or crib

Vanmorgen werden we al vroeg uit ons bed gebeld. Het was Isabelle van de plaatselijke supermarkt. Ik had een prijs gewonnen nml. een hele mand vol met groenten. Je kon laatst opgeven hoeveel je dacht dat de mand zou wegen. Ik heb 'm opgetild en dat ding woog ongeveer net zoveel als Mees. Appeltje, eitje. En ja hoor, ik zat er het dichtst bij van alle Otautau-huisvrouwen. Dus ik kon de mand komen ophalen. Kom ook ik tenminste een keertje in de krant.
Veel kiwi's hebben een 2e woning. Hier noemen ze dat een bach of een crib. De meeste mensen die wij kennen hebben er eentje in Riverton (aan de kust, hier 25 km vandaan) en sommige in de buurt van Queenstown. Het voordeel van een bach in Riverton is dat de mannen 's avonds naar huis kunnen om 's morgens vroeg de koeien te kunnen melken.
Mike en Fleur (onze nieuwe vrienden :-)) hebben een bach in Riverton maar komen er zelf weinig. Morgen gaan ze voor de kerst 9 dagen naar het Noordereiland. Zij boden laatst aan of wij wellicht in hun huisje aan de kust wilden zitten zo rond de kerst. Nou, dat willen we wel met dat mooie weer. Dus wij zijn er vandaag heen gereden. Het is echt prachtig en van alle gemakken voorzien! Je kunt me daar vinden de komende tijd.......
Over woningen gesproken. Onderweg kwamen we onderstaand gevaarte (huis) tegen. Ik moest de berm in om het geheel te laten passeren. En dat gewoon midden op de dag. Bizar toch?



Vanmiddag hebben we de laatste inkopen gedaan voor X-mas en deze enerverende dag afgesloten bij ons favoriete restaurant de Cabbage Tree vlakbij Oreti-beach. Daar zijn geen parkeerplekken bovenop een heuvel zoals in Wijk aan Zee. Nee, daar scheur je gewoon het strand op met je auto en leg je je handdoekje naast je auto neer. Echt dat doen ze. 

 Foto's 19 en 20 december

2 opmerkingen:

  1. He Paul, dat wordt een groentehapje zondag zeker? Jullie zijn toch wel thuis he, en niet in Riverton :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Thijs, nix groetehapje. we gaan lekker bbq-knoeien. We zorgen dat we in Otautau zijn. Mzl

    BeantwoordenVerwijderen