Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


vrijdag 24 december 2010

Picked out

Bij ons is het nu kerstavond. Er is zo'n foute kerstfilm op T.V. (Fred Claus, de broer van). Ik vind er geen zak aan. Ik zit er dus ook met m'n rug naar toe gekeerd. Ze hebben er hier sowieso een handje van om films te vergallen. Om de 10 minuten iedere keer dezelfde reclame. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel gestoord worden tijdens een (goede) film. Enne, we hebben maar 2 kanalen. We zijn te zuinig om voor de schotel te gaan.
Genoeg geklaagd nu. We hebben een leuk, lang weekend voor de boeg. We gaan morgen op visite (x-mas lunch), daarna kadootjes thuis en overmorgen visite uit Nederland. Dat wordt toch wel bijzonder maar daarover later meer.
Gisteren en vandaag ben ik er in de loop van de dag met de kids op uitgetrokken. Helaas waren er geen aardbeien meer op de strawberryfarm. Dus toen maar frambozen. Ook lekker. Over 3 weken gaan we in de herkansing.
Met die bus op pad geeft toch een extra tintje aan de tripjes. Het geeft een soort slakkengevoel. Altijd je huisje bij je. Vanmiddag hebben we in de bus geluncht omdat we een gigantische hagelbui op ons dak kregen. Toch had het wel wat (Hagelbui). Verder heb ik 2 nieuwe sporten geintroduceerd; bussurfen en buslussen. De eerste komt uit Australie. Het is de bedoeling om in de bus te gaan staan (terwijl ie rijdt) en dan bergafwaarts een beetje met de bochten mee te surfen zonder je handen te gebruiken. De kids vonden het geweldig (pedagogisch is het niet zo verantwoord). Het andere komt bij Ramon vandaan. Hij moet nogal eens plassen (dat heet bij ons lussen). Maar omdat het hagelde en hij niet uit de bus wilde heeft ie vanuit de bus geplast (gelust). Lekker belangrijk hoor ik je zeggen.

Foto's 23 en 24 december

5 opmerkingen:

  1. Hey Paul, Tanja en kids, tja jullie lopen natuurlijk heel wat uurtjes voor hè. Ik hoop dat ik nog wel op tijd ben om jullie gezellige kerstdagen te wensen ;-)

    Hier is het nog steeds erg koud en er ligt nog volop sneeuw, dus we hoeven nu niet alleen te dromen van een witte kerst...

    Veel plezier samen met Annet en Mathijs,

    groetjes Cor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Paul, Tanja, kinderen maar vooral Marit.

    Verena realiseert zich net dat het het bij jullie "al middernacht" is. En we wilden nog een digitale Kerstkaart sturen!

    Via dit bericht krijgen jullie namens Verena (en natuurlijk van ons allemaal):
    Fijne kerst en een gelukkig 2011!

    Is Sinterklaas eigenlijk nog bij jullie langs gekomen? Heeft hij Pieten naar Nieuw Zeeland gestuurd? Of zijn de cadeautjes aan de Kerstman meegegeven?
    In ieder geval heel veel plezier,

    Groeten van Verena.
    (verena.van.der.poel@xs4all.nl)

    P.S. Verena moest er even aan wennen dat jullie weg zijn, ze wilde tot nu toe nog geen berichtjes sturen. Maar toen ze Kerstkaarten zat te schrijven vond ze dat Marit er toch ook eentje moest!
    Daar sluiten wij ons natuurlijk bij aan!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Familie Zwart :-),

    Hier een berichtje uit het witte glibberige Heemskerk.
    Allereerst bedankt voor jullie leuke verjaardagskaart voor Nynke (ze vondt het poesje helemaal geweldig).
    Hebben vandaag even bijgelezen van jullie belevenissen (leuk hoor zijn weer helemaal bij).
    Willen jullie hele fijne en gezellige kerstdagen toewensen en alvast een heel ondernemend en gezond 2011.

    Groetjes van de Rumpies.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijne kerst en een gelukkig 2011, groetjes, Erik

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Man, man, man, wat een clubje helden daar in die auto, bij de minste geringste hagelsteentjes durven zij de auto niet meer uit....... Wij hebben van de week zelfs gezwommen in een flinke sneeuwbui, jawel, in de buitenlucht! Je ziet het, ook wij maken wel eens wat spannends mee!
    Van onze kant uit wel alvast heel veel jolijt met de Natte en de Zatte. Paul: Laat je van je beste culinaire kant zien, voorbereidingstijd genoeg gehad! Borrel en het lekkere hapje!

    BeantwoordenVerwijderen