Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


woensdag 15 december 2010

Mufti day's

We hebben een nieuw woord. Mufti.
Gisteren en vandaag (en ook morgen overdag) zijn mufti days op school. Dit betekent vooral geen les en geen uniform aan. Want dat is normaal gesproken natuurlijk het geval. Het uniform moet voor morgenavond extra goed worden gewassen en gestreken en dan moet alles tiptop zijn. Dan is het slotfeest. Maar dus eerst gisteren en vandaag ' normale'  of casual kleren aan.
Dat moest ook wel want gisteren was er de schoolpicnic net buiten het dorp. Met maar liefst 3 politie-auto's werden de kinderen begeleid naar de picnic area (de agenten hebben niet heel veel te doen). Op een groot veld konden de kinderen heerlijk ravotten. Uiteraard werd de BBQ aangezet en kwam Santa langs. Traditie is dat hij snoep strooit. Erg leuk.
En vandaag was er de triathlon. In de plaatselijke pool moesten de kinderen een stukje zwemmen, vervolgens als de wiedeweerga een of twee rondjes rond het veld fietsen en uiteindelijk ook nog een stukje rennen.
Als afsluiter vond er vanmiddag nog een H20 fight (watergevecht) plaats. Nu kwam de brandweer (ook al zo druk) langs om 7000 liter water uit te sproeien over alle met waterkanonnen uitgeruste kindertjes. Het was erg geslaagd (mede door het prachtige weer).

Aan beweging geen gebrek!

 Foto's 14 en 15 december

Geen opmerkingen:

Een reactie posten