Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


dinsdag 14 december 2010

Stewart Island

Ik loop echt vreselijk achter. Ik ben gewoon te druk. Maar daar komt ie dan toch. 
  • Vorige week zondag had Sam in Winton een tennistoernooi. Hij deed het heel aardig en vond 't zelf erg geslaagd. Op naar de 1e grandslam!
  • Santa komt nu erg dichtbij. Op maandag is T alleen 'in town'  (Invercargill) gegaan om alvast wat in te slaan. Op de assembly (ma-middag) ontving Marit d'r eerste certificaat.
  • Dinsdag was een gewone school en kindie-dag.
  • Woensdag begon goed. Het eerste pakje uit NL was gearriveerd. Een doos vol heerlijke dropjes. Daar waren we wel aan toe. Ze hebben ze hier ook wel (licorice) en ze zien er ook nog lekker uit maar ze zijn niet te hachelen. De laatste Music en Movement stond geheel in het teken van Santa. Deze oude man kwam dit keer in de brandweerwagen. Met loeiende sirene. Nadat hij was uitgestapt is ie in het zonnetje de cadeautjes uit gaan delen.
  • Op school lijken ze een beetje uitgetennist. En zijn ze aan het voetballen geslagen. Want les oid krijgen is er nog steeds niet bij. Ze hebben onlangs 2 doeltjes aangeschaft en wij hebben een echte Champions League bal. En die combinatie slaat erg goed aan. Sam wordt op handen gedragen. Hij is de enige die een mannetje (of vrouwtje) kan passeren. De rest staat erbij en kijkt ernaar. En ja een keeper kennen ze bij rugby niet. Dus het is voor hem prijsschieten. Erg leuk.
  • Op vrijdag was er voor Marit (en ook voor Ramon) een soort spelletjes-doe-middag. Ik ben er maar bijgebleven met Mees. Het was niet zulk heel lekker weer maar ze hebben zich toch prima vermaakt. En het 2e pakketje arriveerde. Met voornamelijk De Ruijter hagelslag. Kijk dat zien we graag!
Afgelopen zaterdag zijn we afgereisd naar Stewart Island. Het is het meest zuidelijke eiland. De overtocht met de boot vanuit Bluff duurt ongeveer een uur en staat bekend om z'n deining. Veel kiwi's stappen nooit (meer) op de boot en pakken het vliegtuig. Wij niet. Het is maar een heel klein bootje dat naar de overkant vaart (max 50 personen met elk 1 tas) en deze beukt recht tegen de golven in (en die zijn zo'n meter of 2 hoog). In het begin vonden de kids het nog wel leuk (een soort achtbaan) maar na 45 min. werden de koppies toch wat witter en heeft Marit d'r ontbijt achtergelaten op de boot.
Mocht je in zee belanden dan heb je een groot probleem. Er zijn 42 soorten haaien bekend waaronder de witte haai. Deze haaien komen op de jonge zeehondjes af die zich rond Stewart Island bevinden.

Het eiland zelf is erg mooi. Een beetje te vergelijken met Texel. Maar dan voornamelijk bosachtig. En wat rustiger :-)  (er wonen 390 mensen op het eiland). Er wordt veel gehiked en getramped (wie weet het verschil?). Ook wij hebben een aantal prachtige wandelingen gemaakt. Het bos/oerwoud rijkt tot aan zee en daartussendoor hebben ze van die prachtige wandelpaden gemaakt (tracks). De kids hebben geen kik gegeven en we hebben toch wel zo'n 2 uur per track gelopen. En T met Mees op haar buik. Echt super. 
Het huis dat we hadden gehuurd grensde aan het strand (Butterfield beach). Niet verkeerd. Behalve voor Sam. Die kon 's avonds van de golfslag niet slapen. Heeft hij weer. Die ging dus uiteindelijk naar het achterhuis.

Ook nu hebben we de maandag meegepakt. Op school vinden ze dat prima. De leerkrachten zijn zelfs een beetje jaloers. Leerplicht hoor ik je roepen? De leerplicht ambtenaar bevindt zich nog in z'n winterslaap denk ik. 

Foto's 08 december

Foto's 10 december

Foto's Stewart Island

3 opmerkingen:

  1. Hoi Paul, wat heb jij toch een "brown live" (of hoe zeggen jullie dat daar?) als huisman en zorgzame vader. En Tanja maar hard werken hè, doe je goed man ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Marit, zie ik het nou goed op de leuke foto's van jou? Komt je tweede voortand nou ook al door?

    groetjes Cor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Sam en Ramon, voetballen kunnen wij als nederlanders natuurlijk het allerbeste van de hele wereld, dat bewijzen jullie maar weer. Ga zo door hoor!

    groetjes Cor.

    BeantwoordenVerwijderen