Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


donderdag 6 oktober 2011

Zere kont

Een van de 101 Must-do's is de Otago Rail Trail. Een oude spoorlijn die gebruikt werd om kolen en goud te vervoeren is niet meer en wordt sinds een aantal jaar gebruikt als fiets-track.


Van begin tot einde is ie 150 km. Voor ons is dat wat teveel van het goede maar een aantal kilometers wilden we er toch wel van afleggen. Gisteren zijn we op het hoogste punt begonnen (Oteruha) en hebben zo'n 28 km richting het Oosten gefietst (tot aan Waipiata). Het was behoorlijk afzien; een straf windje tegen maar we hebben 't volbracht.
Vandaag zijn we opnieuw naar het hoogste punt gebracht en zijn we richting het Westen gefietst. Het was een spectaculaire trip; door tunnels, over oude spoorbruggen en langs ravijnen. Super gaaf!
We hebben de route wel iets ingekort. 18 kilometer per dag is net leuk. Dan houden de kids er plezier in. Morgen nog zo'n stukje en dan hangen we de fietsen aan de wilgen.

In the middle of nowhere
Hier wat meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten