Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


dinsdag 11 oktober 2011

West Coast

Je hebt in NZ afgelegen gebieden en afgelegen gebieden. Nadat we Central Otago vaarwel hadden gezegd en via de prachtige route door de Southern Alps (ca 250 km) in de buurt van Haast aan de Westkust kwamen nam het toch al niet drukke verkeer verder en verder af. Je komt zo nu en dan een pick-up truck tegen en af en toe een verdwaalde campervan. En wij. Als je er panne krijgt heb je een redelijk groot probleem.
Ik had een huisje geregeld in Hannahs Clearing. Dit ligt 20km ten zuiden van Haast in de middle of nowhere. Er is geen internet, geen cellphone coverage en ook het water uit de tap kun je niet drinken. Het ziet er uit als uilenzeik. Gelukkig is er regen genoeg en van regenwater ga je niet guppen. De bach (Cookhouse), erg luxe van binnen, lag aan het strand. Dan kun je soms zulke plaatjes schieten.


Sunset at Hannahs Clearing towards Jacksons Bay, NZ
 Gisteren zijn we nog wat verder naar het Zuiden afgezakt. Je kunt niet verder dan Jackson's Bay. Ook daar zijn de sandflies uiteraard aanwezig en is er opnieuw van god en alle mensen verlaten een prachtig onderhouden track. Het is nu of nooit want of je daar ooit nog komt.........
Tenslotte hebben we heerlijk geluncht in The Cray Pot. Met onze 4 kinderen was ie in een keer vol.


Vandaag zijn we langs de kust verder naar het Noorden gereden. Nu zitten we in Franz Josef Glacier. Die oude Oostenrijker. Het heeft zo'n beetje de hele dag geregend. Wat moet je dan? Juist lekker in de Hotpools nog natter worden.

Hier staan nog een paar prachtige plaatjes.

3 opmerkingen:

  1. Zelfs Google Maps kent Hannahs Clearing niet... Ik wist niet eens dat je bij Haast nog verder langs de kust kon. Wij zijn destijds gewoon automatisch de Haast Pass ingereden. In de stromende regen uiteraard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad fantastische plaatjes, het godverlaten strand, dit alles hebben jullie toch maar even mooi in the pocket voor je weer richting NL gaat, jawel, nog anderhalve week!
    Borrel (Hij doet het dus weer!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, die hotpools hebben wij daar ook gedaan, heerlijk! Op oudejaarsdag was het, diezelfde avond zaten we helemaal rozig op de bank in slaap te sukkelen. Maar wel bijzonder, zo'n warm bad midden in het regenwoud. :-)

    BeantwoordenVerwijderen