Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


donderdag 20 oktober 2011

Kaikoura

Gistermiddag zijn we, na een vermoeiende reis in Kaikoura aangekomen. Onderweg heeft het alleen maar geplenst en op een gegeven moment dacht ik dat we bijna de Pacific inwoeien. Holymoly wat had de bus het zwaar en wat ging het tekeer. Maar we zijn niet gecrashed en hebben uiteindelijk alleen nog maar de zooi uitgepakt, de haard aangemaakt en zijn verder lekker binnengebleven.
We zitten in een cottage op een Animal Farm; een beetje vergane glorie maar de varkens, kippen, lama's en wallabie zijn wel erg schattig. Marit en ik hebben vanochtend geholpen de beesten eten te geven. En opnieuw is er een heleboel speelgoed aanwezig en veel ruimte rond het huis. Vanochtend was het heerlijk weer en zodoende hebben de kiddies buiten gespeeld. Vooral vader en moedertje. Mees is de baby (wat een verrassing).
Voor ons geen walvissen-kijken. Ik vind het zielig, vrijwel iedereen schijnt helemaal blauw en groen van de boot te komen, de kans dat je een walvis ziet is 30% en het kost ook nog eens bakken met klauwen. Nee, wij hebben vandaag in het zonnetje langs de prachtige kust een hele mooie wandeling gemaakt en heel, heel ver in de verte zag ik een walvis. Of misschien waren het er wel twee. Of was het een orca of toch een haai? In ieder geval bewoog de zee. Ik vind het wel prima zo.

Kaikoura Range aan de rand van de Pacific Ocean
Morgen gaan we badderen in Hanmer Springs. Even goed schoon worden voordat we het vliegtuig instappen. Meer plaatjes van vandaag staan hierrr

Geen opmerkingen:

Een reactie posten