Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


zondag 23 oktober 2011

Over, finito, schluss

In Hanmer Springs hoorde ik een vrouw spreken over een graveyard. Zo omschreef zij het centrum van Christchurch. Ze had ’t bij het rechte eind. Het hele centrum is afgezet, gebouwen zijn er eenvoudigweg niet meer, overal staan hekken en het lijkt Haarlem wel qua eenrichtingswegen. Je verdwaalt er gemakkelijk. Nadat we even de ramptoerist hebben uitgehangen zijn we gauw de Botanic tuinen ingevlucht. Daar staan de bomen (van 300 jaar en ouder) nog gewoon. En is het lente. Prachtige bloemen.
Het uitzicht over Lyttelton vanaf de Gondola was ons niet gegund. Closed. Net als zoveel bezienswaardigheden. Zelfs in de Playground staan pionnen en hekwerk. Heel spijtig voor Christchurch.

Ook een pion is interessant
Het eind van de middag hebben we doorgebracht op het Holiday Park. Wel zo veilig en vertrouwd. Hier staan de laatste foto's
Broodje filet american, krabsalade…………………. We komen eraan.
Goodbye New Zealand! Thanks for this awesome year. We'll never forget it.
Go the All Blacks

3 opmerkingen:

  1. In ieder geval onze complimenten voor het geweldige blog dat jullie het hele jaar bijgehouden hebben! Wij hebben echt - behoudens onze vakantie - vrijwel dagelijks jullie avonturen bijgehouden. Heel gaaf!

    Uiteraard ook een fantastische herinnering voor jullie zelf dat niemand jullie meer af neemt!

    Maar, wij hebben het al vaker gemeld, wij kijken reikhalzend uit naar de jullie terugkeer!

    Het zal zeker weer wennen worden, vooral voor Paul, weer aan het werk, maar ach, je krijgt er goddelijk voor betaald toch?

    Welkom Thuis alvast!!! Borrel en het Glas.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als schrale troost zijn de All Blacks wereldkampioen geworden! Goede reis en tot binnenkort!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lief 4-tal,
    Jullie zitten als het goed is nu ergens hoog in de lucht waar Sam zo gaat verjaren! Waarschijnlijk een lange verjaardag??? Wij sluiten net het 10jarig jubileum af....
    Veilig thuis, we verheugen ons jullie weer te kunnen zien! xxx Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen