Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


vrijdag 21 oktober 2011

Nieuw record!

126 kilometer heen. Over met name bergweggetjes. Erg mooi. Dat wel. En de terugweg was nog meer (iets andere route). Voor een ......... zwembad!
Je leest het goed. De thermische baden van Hanmer Springs zijn wereldberoemd. In Nieuw Zeeland dan. En als je dan toch in de buurt bent kun je dit waterparadijs natuurlijk niet overslaan.
Voor zij die nog moeten gaan de volgende tip: Doe het niet. Het was geen succes. 
Alles was buiten, dus niks, nada, niets overdekt en er stond een straf windje die je in een keer deed rillen zodra je een van die stinkbaden uitkwam. Niet fijn. Er dreven ook overal blaadjes in het water. Bah. De laatste druppel, het zetje om er snel weer uit gaan kwam toen ik op een gegeven moment met Ramon en Sam in een bad met een hele batterij japanse vrouwen belandde die in het water gewoon hun kleren hadden aangehouden. Getver. Ik was er helemaal klaar mee. Gauw eruit....

Ramon heeft, na het verdiende ijsje, op weg naar de auto nog een lantaarnpaal omvergelopen. Dat krijg je met het spelletje Tag (tikkertje). Dan zien ze niets meer. Hij ziet er niet uit en heeft nu een joekel van een ei op z'n voorhoofd.

De rampfotograaf was er opnieuw als de kippen bij!
Morgen gaan we op weg naar het laatste honk. Ik ben benieuwd wat er nog over is van de stad die op 22 februari zo ongenadig hard is getroffen door een aardbeving.
De aarde zal ook schudden als de All Blacks zondagavond, in eigen land, na 24 jaar opnieuw de wereldcup gaan winnen. Tegenstander is net als 24 jaar geleden, Frankrijk.

Go the All Blacks!

4 opmerkingen:

  1. Ik hoop dat de Blacks gaan winnen!
    He' paulino, wanneer is de grote terugvliegdag? In ieder geval een veilige en fijne terugreis.
    Groetjes daar, Erik van de Dierentuin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tjemig wat een EI! Milan zit al voor jullie deur te wachten op Ramon....
    Goede reis alvast!
    Milan Hoogeboom en fam.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi there,

    In plaats van met z'n allen te kijken 'the voice of holland' hebben we deze vrijdagavond eens jullie blog zitten bijlezen. Heeft minimaal dezelfde amusementswaarde. Vooral die stunt van Ramon met die lantaarnpaal maakte veel indruk op onze kids (en logee). Een waarschuwing in de trant van 'don't try this at home' kan hier geen kwaad....
    Nog eventjes en dan weer de lange tocht terug. Het is een cliche, maar wat gaat zo'n jaar snel. Tot gauw!

    Liefs uit Leusden

    BeantwoordenVerwijderen