Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


maandag 20 juni 2011

De boeven van de MAF

Vandaag zijn 2 ongetwijfeld overheerlijke (nederlandse) salamiworsten door onze neus geboord. Onze die-hard Nicolette, die hier op 1 april op de stoep stond, had kennelijk nog wat geld over en heeft een doosje met spulletjes naar ons opgestuurd. Die stonden vanmiddag voor onze deur waarvoor hartelijk dank, Nicolette! Maar dus zonder de salamiworsten. Die hebben de boeven van de MAF ingepikt. Mag niet. Erg jammer. Voor 74,47 dollar kunnen ze return sender worden gestuurd. Het worden op deze manier wel een beetje erg dure worsten.

Verder gaat alles hier z'n gangetje :-)
Sam heeft een goede spellingtoets achter de rug. Op de voorkant moest ie ESL zetten (English Second Language). Maar als je 'm met z'n vriendjes hoort praten lijkt het wel of hij hier al jaren woont. Ook Marit en Ramon beheersen de taal nu heel goed. En ik verbaas me vooral over het gemak waarop de kinderen tussen nederlands en engels switchen. Heel gaaf om te horen.

(Pas) In juli tijdens de wintervakantie trekken we er weer op uit. Hopelijk ligt er dan sneeuw rond Wanaka want vooralsnog wil de winter nog niet echt komen. Ik vind het wel best zo.
De garage ligt overigens bomvol met hout. Onze buurmannen (van de mill) hebben vrijdag een pallet langsgebracht. De haard maakt overuren. Niet dat het zo koud is maar omdat het gewoon lekker ruikt en gezellig is.

Hier staan nog wat indrukken van afgelopen weekend. Sam moest met de Winton Warriors zelfs 2 keer achter elkaar aantreden. In beide gevallen met succes. Ze staan nu 2e in de pool. De up-to-date gegevens van z'n team vind je hier 

1 opmerking:

  1. Ik miste de braadworsten al enige tijd in de fotocollages, ben blij dat ik er weer eens een foto tussen zag, hoewel deze worsten volgens mij al enige uren op het vuur lagen......
    Over worsten gesproken, moet zeggen dat ik het wel een erg MAF verhaal vind van die salami-worsten, dacht dat wij in Nederland alleen maar met geboefte te stellen hadden.......
    Blijft verder inderdaad verbazend hoe snel kinderen zaken oppikken, zoals in jullie geval het Engels, scheelt ze in ieder geval weer de nodige lessen Engels wanneer ze terug zijn in Nederland.
    Groet weer even van borrel!

    BeantwoordenVerwijderen