Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


dinsdag 28 juni 2011

Beroepsdeformatie?

Ik geef eerlijk toe. Ik ben (nog) niet veel met m'n (oude) werk bezig. En er over bloggen al helemaal niet.
Maar als er in je eigen straat een woning te koop staat maar je kunt 'm tegelijkertijd ook huren dan wekt dat toch m'n interesse. In eerste instantie zou je denken; dat is zeker een woning die ze aan de straatstenen niet kwijtraken. Als er maar iets of iemand in zit. Ik kan me dat bij deze uitgewoonde tent wel voorstellen.
Moet ik voor iemand een bod uitbrengen?
In Nederland ligt het wat genuanceerder. Daar huren veel meer mensen een woning van een woningcorporatie en dat is helemaal zo gek nog niet. Een aantal corporaties die ditzelfde principe in NL (via WoningNet) ook aanbieden noemt dit 'Te Woon' woningen. Een corporatie in het zuiden van het land spreekt liever van 'Vrijekeus woning'. Maar het is allemaal lood om oud ijzer. De klant bepaalt wat hij/zij wil. Alleen zijn dit dus vaak allesbehalve uitgewoonde woningen.

Ook in Nieuw Zeeland ligt de woningmarkt op z'n gat. Er staat veel leeg. Mensen verkassen hier ook heel gemakkelijk en zijn weinig honkvast. De prijzen die ze voor woningen vragen zijn in mijn ogen een lachertje. Voor 400.000 dollar (da's effe ruim 200.000 euro) heb je een kast van een woning met een lap grond er omheen waar je U tegen zegt. Maar goed, dan zit je ook wel in the middle of nowhere letterlijk aan het einde van de wereld. Ik kan nu zeggen uit eigen ervaring; dat is helemaal zo gek nog niet.


Alle ins en outs over de woningmarkt worden vanaf 1 november vervolgd.

1 opmerking:

  1. Zo te lezen zouden er best wel redenen voor de familie Zwart kunnen zijn om het jaar dat jullie in Otautau wonen eens flink te verlengen, zelfs voor vele jaren... Klinkt op zich inderdaad goed, maar weet wel wat jullie hier in Nederland missen:)
    En zoals ik al eens eerder gemeld heb, wij missen jullie natuurlijk ook!
    Of is het soms stiekem dat jullie hopen dat enkelen van ons naar Nieuw Zeeland gaan wanneer jullie weer terugkeren?
    Alle gekheid op een dikke stok: De prijzen zijn inderdaad niet verkeerd..... toch hebben we besloten (nu nog) geen bod uit te brengen.......Borrel

    BeantwoordenVerwijderen