Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


zondag 3 juli 2011

Hump Ridge

Het Medical Centre van Otautau had vandaag haar jaarlijks uitje en omdat T daar een aantal keer heeft gewerkt vroeg men onlangs of we te porren waren voor een (zon)dagje eropuit. Allereerst hebben we oppas voor ons viertal geregeld en vanochtend was het dan zover. Om 11:00u stegen we bij Clifden op om een gedeelte van het Fjordland (bij de Humpridge Track) zelf te aanschouwen vanuit een helicopter. Dat was gaaf......... We hadden ook echt superweer. Ik heb het opstijgen gefilmd. Kijk maar:



We hebben een tussenstop gemaakt en de Percy Bridge kunnen aanschouwen en uiteindelijk zijn we er bij de Waitutu Lodge uitgeknikkerd. Vliegen maakt je hongerig en dorstig. Gelukkig was er een wijntje (en/of biertje) mee aan boord gegaan, was er wat crayfish (kreeft) aangespoeld en waren er nog veel meer lekkere dingen voor een geweldige lunch aanwezig. En dat met recht in de middle of knowhere.

De terugreis ging niet per helicopter maar per jetboat. Ik kan je verzekeren, ook dat geeft een enorme adrenalinekick. Het is ruim 27 km stroomopwaarts over de Wairaurahiri rivier blazen richting Lake Hauroko. Met wel een Stubbie (Speights) in de hand (uiteraard). Dat gaat ongeveer zo:




Nadat we de kinderen hadden opgehaald (die ook een geweldige en vermoeiende dag op farms hadden doorgebracht) hebben we als afsluiting met z'n allen een maaltijd genuttigd in de lokale pub. Een zeer spectaculaire en gezellige dag. Inmiddels ligt alles vredig en veilig te maffen. Dat ga ik nu ook doen.
Hier staan de foto's van vandaag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten