Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


woensdag 20 juli 2011

Pāua

Je hebt schelpen en schelpen. In NZ is er de pāua (wikipedia). Een prachtige, blauwachtige mossel die je hier op de stranden aantreft. Je moet wel goed zoeken en een beetje mazzel hebben. Het materiaal wordt in allerlei sieraden verwerkt (Nicolette weet er alles van). Toen we er laatst met de helicopter opuit trokken heeft T op een verlaten strand er een aantal gevonden. Van de week heeft ze ze gewassen en diverse keren gepolijst. Het resultaat mag er zijn:

Een reuzenschelp met prachtige kleuren
Kan mooi dienen als asbak oid. Nu maar hopen dat we ze het land uit kunnen smokkelen.

Deze week staat in het teken van Vitamine V. We doen het rustig aan. Ramon heeft de Beyblades ontdekt. Eigenlijk is het een moderne versie van een tol. Samen met z'n vriendje Oliver (die onlangs bij hem in de klas is gekomen en hier om de hoek woont) krijgt hij er geen genoeg van. Sam is aan het huttenbouwen geslagen met zijn vriendjes (Ben en Keiran). En hij is langs de deuren geweest om chocoladerepen te verkopen. Hij moet namelijk zelf de reiskosten voor zijn kamp (eind augustus) bij elkaar harken. Hij is al los. Too bad for you.

Mjammie. Ze zijn erg lekker
Ook Marit speelt geregeld maar haar klasgenootjes (m.n. Courtney en Rebecca). En Mees stiefelt er wat tussendoor. Hij hoort er al echt bij.

Een impressie van de afgelopen dagen staat hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten