Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


dinsdag 12 juli 2011

Carniforen

Het was me al eens eerder opgevallen. Tijdens de oudejaarsbarbeque. Ze eten hier heel veeeeeeel vlees.
Vrijwel iedereen heeft een eigen padock met daarin wat lammetjes, kippetjes en een varkentje. En menigeen heeft ook nog een paar koeien die vroeg of laat vriezer ingaan. Als het om een paar beesten gaat slachten ze ze vaak zelf. Gaat het om grotere partijen dan kun je een beroep doen op een 'homekiller'. Klinkt best eng.



Een beetje kerel heeft daarnaast een geweer en jaagt in z'n vrije tijd niet op vrouwen maar op herten (venison) en wilde zwijnen hier niet ver vandaan. Er wordt geregeld vlees geruild of gegeven als bedankje.
Sam had laatst een vriendje te spelen. Ontvingen we daarna prompt een stuk venison. Dit hert was het weekend ervoor in de buurt van Te Anau afgeschoten. Ik heb 't gisteren gemarineerd en als biefstuk gebraden. Ik moet zeggen... Om je vingers bij op te vreten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten