Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


dinsdag 26 april 2011

Klippiewater

In Nieuw Zeeland vieren ze 2e Paasdag niet. En ook geen 2e Pinksterdag. Maar deze 2e Paasdag is speciaal. Omdat het gelijk valt met ANZAC DAY (25 april). En dat is nou net wel een officiele feestdag. Dus had T toch 4 dagen vrij. En kunnen we eropuit.
Dit keer zijn we zaterdag j.l. opnieuw richting Dunedin afgereisd. We hadden een prachtig huisje (Klippiewater) gehuurd aan de Blueskin Bay. Het is van Zuidafrikanen, vandaar de naam. Vanaf het terras kon je het verschil tussen eb en vloed heel duidelijk aanschouwen. En ook hier weer het nodige speelgoed en dvd-tjes.
Zaterdagmiddag hebben we in de buurt van Blueskin nog een wandelingetje gemaakt. Dan smaakt de borrel rond een uur of 5 net even beter. Na het eieren rapen op zondagochtend zijn we richting het Moana zwembad gegaan. Ramon keek er al een maand naar uit. Hij was het bad niet uit te meppen. Goed teken. Maar er is meer dan zwemmen en zwembaden. Zeker met dat mooie weer. Dus wandelen geblazen. Bij Sandfly Bay lagen ze weer; zeehonden en zeeleeuwen. Die hebben pas een luizenleven. Net katten. Een beetje de hele dag maffen. We zagen ook een pinquin uit het water komen. Eentje. Een hele. Helaas niet meer. Toch leuk.


Tijdens 'tea' smaakten de hotdogs en chips ons bijzonder goed.
Op maandagochtend (ANZAC DAY) was zo'n beetje alles dicht. Tot 13:00u. Dus hebben we het rustig aan gedaan. 's Middags hebben we de chocolade-fabriek van Cadbury bezocht. Een van de must-see's van Dunedin. Vooral de chocolade fontein vonden de kids erg leuk. En de tas chocolade die mee terugging naar Klippiewater. Om de borrel opnieuw goed te laten smaken hebben we in de buurt van ons huisje 's middags nog een stuk gewandeld.
Vandaag terug richting Otautau. Wel voor de kinderen nog wat nieuwe schoenen gekocht. Die raken aardig versleten door al dat wandelen :-)

Check this out

Geen opmerkingen:

Een reactie posten