Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


maandag 7 maart 2011

Doubtful Sound

Het moest er een keer van komen. Nadat we in 1999 de Milford Sound hebben bevaren was het afgelopen zondag de beurt aan de Doubtful Sound. Er valt in het gebied gemiddeld meer dan 5 meter regen per jaar (one of the wettest spots on the planet) maar we hadden geluk. Het was heerlijk weer en geweldig.
De boot vertrok om stipt 8:30u (wekkertje!) met nog zo'n 50 ouwe vellen (waaronder veel Hollanders) vanuit Manapouri. We zouden het op een dag kunnen doen maar dat doen we niet. Tuurlijk niet. We huren gewoon opnieuw een geweldige crib vlakbij. Een prachtig stulpje opgeleverd in oktober 2010. In zo'n huis is dan ook meteen alles aanwezig: koffie, thee, bakspullen, dvd'tjes, spelletjes, boeken, alle soorten beddengoed etc. Erg prettig.

Enig idee wat een Sound is? Welnu, het is een door de ijstijd ingesleten Fjord met reusachtig steile wanden, diep helder water en prachtige eilanden en vergezichten. En daarnaast uiteraard de andere flora en fauna. We hebben vogels gezien en gehoord, 4 pinquins kwamen voorbij zwemmen (erg zeldzaam) en we hebben een hele kolonie zeehonden gespot.

Kijk zelf maar.

Well done, Marit

1 opmerking:

  1. leuke foto's paul en tanja en ik mis je heel erg sam. En nog gefeliciteerd met je verjaardag ramon. gr youri en me familie die je kent.

    BeantwoordenVerwijderen