Welkom!

Op 26 oktober 2010 hebben we Nederland verlaten. Via Frankfurt, Singapore, Sydney, Christchurch en Invercargill zijn we begin november in Otautau aangekomen. T zal een jaar aan de slag gaan als huisarts in het Medical Centre. Flip zal het huishouden bestieren. Een hele onderneming!

Ondertussen zit het jaar er (alweer) op. Op 25 oktober 2011 zijn we weer (veilig) op Nederlandse bodem aangekomen.
Holymoly, wat hebben we een geweldig jaar gehad!


zaterdag 27 augustus 2011

Geen sport voor watjes

Met nog 13 dagen te gaan voordat de RWC begint, lijkt ook in huize Zwart de rugbykoorts toe te slaan. Ramon wil alleen nog maar rugbyen. Hij wil ook niet meer op voetbal. Sam vindt voetballen nog wel leuk maar gooit er wel steeds vaker een try uit. En ik moet zeggen. Het is geen sport voor mietjes. Kijk zelf maar:



We hebben een fijne week achter de rug.

  • Sam's kamp in Dunedin was super. Vooral de nachtelijke rondleiding in het Otaga museum zal hem nog lang bijblijven. Het was pikkedonker en de kinderen zijn door 'spoken' en het luiden van enorme bellen flink de stuipen op het lijf gejaagd.
  • T heeft afgelopen maandag een dagje geboerd. Zij draait haar hand niet meer om voor het spenen van een kalfje meer of minder.
  • Dinsdagavond hebben we opnieuw in de pub gequizd. Team Orange. We zouden zo mee kunnen doen in Nothing Trivial (ons favoriete programma van dit moment).
  • Ik heb via Playcentre een workshop 'manipulative play' gevolgd. Ik weet opnieuw wat je met klei kunt doen en hoe goed het voor de fijne motoriek is.
  • Alle mannen zijn gisteren gekortwiekt. Vooral Mees heeft opnieuw een lekker koppie gekregen. Wisten jullie dat ie bijna loopt? Kan niet echt lang meer duren (maar dat zeiden we met de anderen ook).
  • Gisteravond zijn we opnieuw in de pub beland. Dit keer niet voor een quiz maar om gewoon ff lekker te eten en bij te beppen. Lang leve de oppas... Haar naam is Jasmine en ze kan altijd!
  • Marit heeft vandaag een dagje geholpen op de boerderij. Ze vindt dat zo leuk. En weet je; ze heeft de geboorte van een kalfje in het echt van dichtbij gezien. Ze was er vol van. En terecht.
  • De semi-final van voetbal eindigde vandaag in een 6-8 verlies. Voor de 3e keer zijn de Old Boys Speedsters dit seizoen net iets te sterk. Desalniettemin hebben we een leuke ochtend gehad.



  • Vanmiddag heb ik de 'Ute' teruggebracht. Ik ben naar huis gaan hardlopen; Sam en z'n vriendje er op de fiets achteraan. De heuvel bij de cemetery viel niet mee maar was wel leuk.
  • Het varken dat we vorige week hebben gevangen is begin van de week geplukt. Vandaag heeft een van de poten een uurtje of 4 in de oven gestaan. Een erg geslaagde roast. Hulde aan T. Mjammie.
Wat uitzwaaiwerk van Sam staat hier. Of misschien wat impressies van clown Walnut? En als je er helemaal geen genoeg van krijgt staat hierrrr ook nog een diavoorstelling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten